Lichtfeest – Huis van Alijn

De feestdagen liggen alweer redelijk ver achter ons, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat we niet meer kunnen vieren! Veertig dagen na kerstmis wordt traditioneel Maria-Lichtmis gevierd. Het Huis van Alijn koppelt daar ieder jaar een leuk evenement aan.

LichtfeestMaria-Lichtmis valt elk jaar op 2 februari en is de laatste feestdag waarvan de datum verbonden is met kerstmis. Op deze feestdag worden traditioneel kaarsen gewijd voor de mis. Ik vermoed wel dat iedereen de pannenkoekentraditie beter zal kennen. šŸ˜‰ Er is zelfs een gezegde voor: “Er is geen vrouwtje nog zo arm, of ze maakt met Lichtmis haar pannetje warm.”Ā Dat hebben ze bij het Huis van Alijn ook begrepen want zij organiseren op 2 februari een gezellig pannenkoekenfeest in hun binnentuin. Naast pannenkoeken kan je ook verschillende warme dranken bestellen. Om 17u30, 18u15 en 19u vindt er telkens een vuurshow plaats van een kwartiertje. In de photomatique kan je samen met je vrienden of familie een leuk aandenken maken aanĀ de avond. Iedereen is welkom van 17u tot 20u, inschrijven is niet nodig!

Kraanlei 65

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *