De Wandelbus

Het elektrische busje dat binnenkort door het autovrije deel van Gent zal rijden heeft de naam de ‘Wandelbus’ gekregen. Met dit busje kunnen mensen die zich moeilijk te voet kunnen verplaatsen gratis met het busje naar hun bestemming gebracht worden in het voetgangersgebied.

 

Foto: © De Gentenaar
Foto: © De Gentenaar

Met het circulatieplan dat vanaf 3 april van start gaat wordt het voetgangersgebied groter. Mensen met een beperking of mensen die slecht te been zijn kunnen dus problemen ondervinden om ergens te geraken. Het is vanuit dat idee dat deze dienst opgestart is. De Lijn zag het niet zitten om mee te stappen in dit verhaal, dus besliste Stad Gent om zelf het initiatief te nemen. Drie elektrische busjes zullen de hele dag door in een vaste lus van vijf kilometer rijden. Van het Gravensteen over de Korenmarkt tot aan de Krook. Smalle en drukke straten als de Langemunt en Koestraat worden om begrijpelijke redenen vermeden. De busjes stoppen aan acht vaste haltes, maar passagiers kunnen wel overal langs het traject opstappen en afstappen. Er zullen ongeveer tien mensen met één busje kunnen meerijden.

De dienst is beschikbaar op vrijdag, zaterdag en zondag van 10u tot 23u en op weekdagen na 19u rijdt er nog één busje rond. Er waren meer dan 170 uitzendingen om de naam te bedenken, maar uiteindelijk kwam de Wandelbus er als winnaar uit. De naam is geïnspireerd op het feit dat het busje de reizigers op wandeltempo vervoert. Daarmee willen ze er ook voor zorgen dat het geen toeristenattractie wordt, want voor de mobiele mensen zal het tempo toch wel te laag liggen. Ik vind het in het kader van het circulatieplan alleszins een heel goed initiatief! 🙂 Gent met zijn kasseien is sowieso niet echt ideaal voor minder mobiele mensen, dus zij zullen hier volgens mij heel dankbaar voor zijn.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *