De Hoevemobiel

Sinds juni vorig jaar bestaat het concept van de Hoevemobiel in Gent. De ‘Schoonste boerin van Vlaanderen’ Karen Verplancke voorziet samen met haar man verse melk voor alle Gentenaars. Op die manier krijgt iedereen de kans om melk te kopen die rechtstreeks van de boerderij komt.

Foto: © De Hoevemobiel

Karen en haar man hebben een hoeve in Beervelde, maar omdat die nogal afgelegen is besliste ze om met de Hoevemobiel te starten. Met een gekoelde laadruimte vol verse melk recht van de koe komt ze op donderdag en op vrijdag op verschillende pleinen staan. Het voordeel is dat het product rechtstreeks van producent naar consument gaat, dus verser kan je je melk niet hebben! 🙂 Het is dan ook nog eens goed voor het milieu, want Karen werkt met herbruikbare flessen. Naast melk, kan je nu ook nog boter, aardappelen en karnemelk kopen aan haar Hoevemobiel.

Waar en wanneer vind je Karen en haar Hoevemobiel? Op donderdag van 9u30 tot 11u30 op het Kerkplein in Gentbrugge. Van 12u tot 14u staat ze in de Wondelgemstraat aan de kerk en van 14u30 tot 16u30 verkoopt ze op het Emilius Seghersplein aan de Brugse Poort. Op vrijdag staat ze van 9u30 tot 11u30 aan de kerk in de Sleepstraat. Van 14u30 tot 14u30 op het Ledebergplein en van 14u30 tot 15u30 opnieuw aan het Emilius Seghersplein aan de Brugse Poort. Ze sluit af op het Heernisplein in Sint-Amandsberg van 16u tot 17u30. Smakelijk!

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *