Halfvastenfoor 2017

Vanaf morgen gaat de Halfvastenfoor opnieuw van start! Een nieuw inplantingsplan creëert meer wandelruimte voor de bezoekers en de kermis wordt dit jaar ook gezelliger en mooier. Tot en met 9 april staan er meer dan honderd attracties, verspreid over het Sint-Pietersplein, het Kramersplein en het Sint-Amandplein.

Halfvastenfoor-8

Er komt een grote corridor die voor meer wandelruimte zorgt en centraal op het Sint-Pietersplein komt er een gezellig pleintje. De nieuwe opstelling moet voor een aangenamere beleving zorgen bij de bezoekers. De nieuwste attractie dit jaar is de Sky Flyer. Geen gewone draaimolen, maar eentje die zich 30 meter in de lucht bevindt. Omdat de laatste week van de Halfvastenfoor overlapt met de eerste week van de paasvakantie is er zeker ook aan de kinderen gedacht en wil de foor weer een echt familiegebeuren worden. Zeggen de attracties je niet veel, maar wil je wel meer te weten komen over de kermisgeschiedenis van Gent? Dan kan je elke zondag tijdens de foor (19 maart, 2 april en 9 april) voor 12 euro deelnemen aan een gegidste wandeling mét oliebollen. De wandelingen starten om 14u aan het Groot Vleeshuis en eindigen rond 17u op het Sint-Pietersplein. Wil je al wat in de sfeer komen? Bekijk dan zeker eens de Halfvastenfoor in 10 foto’s van vorig jaar! 😉

 

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *