FranzGustav

Maandag was het Dag van de Arbeid en dus een ideaal moment om even te genieten van een brunch! Dat deden we dan ook en we kozen deze keer voor FranzGustav, gelegen op de hoek in de Ham. De zaak is van voormalig parlementslid Jan Roegiers.

image6

Toen we binnenkwamen werd meteen duidelijk dat we niet alleen waren met dit idee. Ik vind het altijd gezellig als een café of restaurant al goed vol zit, dus ideaal! 🙂 We twijfelden niet lang en kozen voor de mini brunch (€ 16). Hierbij kregen we fruitsap of appelsap, een warme drank, huisgemaakte granola met yoghurt, een zachtgekookt eitje met soldaatjes en een assortiment van broodjes met zoet en hartig beleg. Al de gerechtjes verschenen apart op tafel waardoor je niet kan kiezen met wat je eerst begint. Ik vind het ook wel leuk om verschillende zaken door elkaar te eten, dus het was niet meteen hoe ik het zou aanpakken maar het was eens iets anders. 😉

Met de mini brunch hadden we zeker meer dan genoeg gegeten. Het was ook heel gevarieerd: verschillende soorten brood, artisanale choco, confituur, verschillende soorten kazen, hesp, een stokje met een tomaat en mozzarella, een klein potje fruitsla, … Toen het op tafel verscheen, dacht ik eventjes dat ik een croissant of chocoladekoek zou missen, maar nadien vond ik dit niet meer zo erg. Al de producten waren stuk voor stuk heel vers en lekker! Toch vind ik dat € 16 misschien een tikkeltje aan de dure kant is. Wat ik heel positief vind aan FranzGustav is dat je de hele dag door kan gaan brunchen. Perfect dus als je graag wat langer wilt slapen en je overal anders raar zou bekeken worden als je op dat tijdstip nog wilt brunchen. 😉 Ook een gewoon ontbijt of lunch is hier perfect mogelijk!

FranzGustav collage


Ham 163
Open op maandag, zaterdag en zondag van 10u tot 18u en van woensdag t.e.m. vrijdag van 8u30 tot 18u. Gesloten op dinsdag.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *