Eethuis De Fobie

Dit weekend ging ik eten in Eethuis De Fobie. De menukaart sprak mij meteen aan omdat er redelijk wat relatief eenvoudige gerechten op vermeld stonden, maar die tegelijk ook wel enorm lekker klonken. Voor mij hoeft het zeker niet altijd ingewikkeld en vernieuwend te zijn om te smaken. ­čśë

Foto: ┬ę Eethuis De Fobie
Foto: ┬ę Eethuis De Fobie

Ik wist totaal niet wat ik moest verwachten van de stijl van het restaurant, want zelf passeer ik bijna nooit in de Brusselsepoortstraat. Bij het binnengaan vond ik dan ook dat het restaurant iets oubolliger oogde dan de website op het eerste gezicht deed vermoeden. Dat hoeft natuurlijk geen probleem te zijn, want elke stijl kan iets charmant en sfeervol hebben. We hadden oorspronkelijk gereserveerd om 18u30, maar we kregen een telefoontje of we niet om 18u konden komen. We stemden in en stonden om 18u aan de deur. Ik vond het eigenlijk wel wat jammer dat deze vraag kwam, want we hebben hierdoor een hele tijd helemaal alleen gezeten. Op die manier wordt een etentje natuurlijk wel een stuk minder gezellig.

We kozen als aperitief voor de aperokaaskroketjes met een Roomer. De kaaskroketjes waren nog maar net op en mijn Roomer was nog de helft vol toen het hoofdgerecht al op tafel kwam. Dat mocht dus gerust nog even wachten. Tegelijk was ik natuurlijk wel benieuwd naar mijn scampi’s in getomateerde saus. De saus was heerlijk maar de scampi’s waren qua structuur helaas niet lekker. Het heeft mij dan ook minder gesmaakt dan ik verwacht had. Mijn vriend nam de steak met champignonsaus en dit gerecht was wel echt een aanrader (ik heb uiteraard eens geproefd… :)). Het vlees was ontzettend mals en de champignonsaus was echt heel smaakvol. Na amper drie kwartier waren we al klaar met aperitieven en met eten en daar had ik toch een beetje een dubbel gevoel bij. De bediening was wel heel vriendelijk en ik ben ervan overtuigd dat er naast de steak nog heel wat lekkere gerechten op de kaart zullen staan. Misschien voor een volgende keer dus! ­čÖé

Misschien vind je dit ook leuk:

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *