Pulpo

Ik ging gisterenmiddag met mijn collega’s lunchen in Pulpo, het nieuwe mediterraanse concept van restaurant L’Autre Vie. De zaak opende nog maar een kleine maand geleden. Ik was dus heel benieuwd!

Eind 2015 openden Maxence Sys en Laurent Willems hun zaak L’Autre Vie. Deze zaak heeft een Frans-Mediterrane keuken met licht Aziatische invloeden. Op 26 oktober 2017 openden ze hun nieuwe zaak Pulpo. Met deze zaak willen ze een losse, zuiderse sfeer creëren waar je tapas, paella, pasta, vis en vlees kan verwachten op het menu. Ze willen dezelfde smaken als in L’Autre Vie serveren, maar ongecompliceerd en met democratische prijzen. Onze lunch kostte 19,50 euro en daar kregen we een soepje en een hoofdgerecht voor. De prijzen van de hoofdgerechten variëren tussen 19 en 32 euro.

De lunch deze week is een knolselder- en pastinaaksoep met als hoofdgerecht een risotto van boschampignon en buratta. Een heel herfstig menu dus! Bij het binnenkomen van de zaak viel mij meteen op hoe mooi de zaak ingericht was. Eigenlijk heel sober, maar er was wel aan alles gedacht. De ontvangst was ook heel vriendelijk. We kregen vrij snel onze soep en die was zeker geslaagd. Heel goed gekruid en er zat dus heel veel smaak in. Op de risotto moesten we iets langer wachten, maar ook hier zaten de smaken heel goed. Ik heb wel vaak bij dit soort gerechten dat het naar het einde toe wat eentonig wordt omdat je steeds dezelfde smaak proeft. Dat had ik met dit gerecht dus ook wel, maar dat is eerder persoonlijk. Ik vind Pulpo dus zeker en vast een aanrader en ik ben zelf heel benieuwd om er ook eens ‘s avonds te gaan eten! 🙂

Kortrijksesteenweg 1177
Open van dinsdag t.e.m. zaterdag van 12u tot 14u en van 19u tot 22u

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *