Le Grand Bleu

Ik ging deze week eten in restaurant Le Grand Bleu. Zelf omschrijven ze hun zaak als verfijnd met een knipoog bevat naar vis, schaal- en schelpdieren. Ze bereiden hun gerechten op basis van dagverse kwaliteitsproducten en willen de prijzen toch betaalbaar houden.

Momenteel doen ze daar nog een schepje bovenop, want omdat ze twintig jaar bestaan geven ze twintig weken lang een feestmenu met vier gangen aan 25 euro. Je kan dit niet doen op vrijdagavond, zaterdagavond en zondagmiddag, maar tijdens de week dineren is ook altijd eens leuk natuurlijk. 😉 Ik vind dat de prijs echt meevalt voor het menu dat we gekregen hebben. Als voorgerecht kregen we twee huisbereide garnalenkroketjes, tussenin was er nog een sorbet van gin-tonic met espuma van bloedsinaasappel voorzien en als hoofdgerecht konden we kiezen tussen een getomateerde halve kreeft met courgette en tomaat met een aardappelpuree of gemarineerde ribbetjes ‘Mangalica’. Als dessert kregen we een mousse van Belgische chocolade met garnituren.

Le Grand Bleu is heel bekend om hun kreeften, maar toch was ik ook heel benieuwd naar de ribbetjes. Ik heb mij laten verleiden door het laatste met het idee dat ik altijd nog eens kan terugkeren voor de kreeft. 😉 Normaal gezien stonden de ribbetjes zelfs niet meer op het huidige menu, maar het personeel was wel zo vriendelijk om ze toch te serveren. Een pluspunt! De garnaalkroketten waren heel vers en lekker, de ribbetjes waren gemarineerd in een heerlijke saus en het dessert met chocolademousse van zowel witte als bruine chocolade én een bolletje ijs was een perfecte afsluiter. Daarbovenop was het er heel gezellig zitten, dus voor mij dus zeker een aanrader om eens langs te gaan. Zeker nu ze hun menu aan zo’n goede prijs aanbieden! 🙂

Open van woensdag t.e.m. zondag van 12u tot 16u30 en van 19u tot 0u

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *