Musical Doornroosje

Afgelopen zaterdag mocht ik de musical Doornroosje bekijken in de Capitole in Gent. De voorstelling is een productie van Deep Bridge en vond plaats in de Capitole. Doornroosje werd gespeeld door Tinne Oltmans en Thomas Van Goethem speelde de prins.

Ik vond het sowieso een grote meerwaarde dat de musical in de Capitole plaatsvond, want de zaal heeft met de fluweel rode kussens meteen al iets feeëriek. Er waren ook heel wat mensen in de zaal aanwezig om je te begeleiden naar de juiste plaats, mét sprookjesoutfit. Deep Bridge werkte voor de musical Doornroosje samen met Van Hoorne Entertainment. Zij hebben al jarenlang ervaring in sprookjesmusicals vol humor in ‘laagjes’. Dat laatste was ook iets dat mij het meeste is bijgebleven. Er waren heel wat zaken die wat interactiviteit van de kindjes in de zaal vroegen, maar daarnaast was er ook heel wat humor voorzien voor de volwassenen. De musical kwam dus regelmatig origineel uit de hoek met actuele grappen. Er was een heel goed evenwicht tussen het sprookjes- en het humorgehalte van de musical, wat mij ook niet meteen evident lijkt.

Het decor van de musical was niet ongelooflijk spectaculair, maar dat hoefde ook niet. Er was heel goed nagedacht over de indeling en de organisatie van het decor en het was zeker mooi om naar te kijken. De kostuums waren ook heel mooi gemaakt, wat naar mijn mening wel noodzakelijk is voor een sprookjesmusical. De twee acteurs die voor mij het meest in het oog sprongen, waren Walter Baele (de koning) en Laurenz Hoorelbeke (Titus, de man van de boze fee). Zij waren echt heel goed in hun rol en hebben mij meermaals doen lachen. Op 26 december organiseert Deep Bridge trouwens ‘The Christmas Show’ in de Lotto Arena. Nu ik Doornroosje gezien heb, ben ik hier eigenlijk ook al heel nieuwsgierig naar! 🙂

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *