Alice Magasin

Het gezellige ontbijt- en lunchrestaurant Alice breidt uit! In mei opent de eigenaar van Alice, Eric de Wagenaere, een winkel in de Sint-Michielsstraat die ‘Alice Magasin’ zal heten. Hier zal je terecht kunnen voor zowel lekkernijen als tafeldecoratie.

Eric de Wagenaere miste naar eigen zeggen de grandeur van patisserieën zoals Sobrie en Fevery in Gent. Hij merkte ook op hoe iedereen toch steeds wat verlangt naar een beetje nostalgie. Het succes van Alice dat nu reeds drie jaar bestaat is daar alvast een bewijs van volgens hem. De eenvoudige keuken van Alice de Witte, de moeder van Eric, wordt enorm gesmaakt en dat het publiek vooral jonge mensen betreft had de zaakvoerder zelf nooit verwacht. Het idee van Alice Magasin haalde Eric de Wagenaere net zoals zijn tearoom uit Parijs. De eigenaar wil graag een winkel neerzetten waar een sfeer hangt alsof de winkel er al vijftig jaar is. De basis van de winkel hun eigen taarten en de quiches die David Sobrie met veel fierheid dagelijks maakt. Hij is de kleinzoon van de ooit zo beroemde patisserie Sobrie in de Mageleinstraat. In Alice Magasin zal je ook hun eigen confituur, koffie en zelfs geurkaars kunnen kopen.

Aangezien de medewerkers geen broodbakkers zijn, maar een perfect brood wel perfect binnen hun concept past, zullen ze hiervoor samenwerken met de bekende bakkerij Himschoot uit Gent. Zij zullen Alice Magasin dagelijks vroeg in de ochtend voorzien van heerlijk brood, pistolets en Gentse mastellen. Alice zal dan op zijn beurt patisserie leveren voor de tearoom van Himschoot in Sint-Martens-Latem. Al de patisserie zal gemaakt worden in de patisseriekeuken van Alice in Onderbergen. Verder zal de winkel ook alles in huis hebben om thuis een feestelijke tafel te decoreren. Denk maar aan taartplateaus, serviesgoed, kandelaars, kaarsen, theelichten enzovoort. Eric de Wagenaere werkt ondertussen ook aan een boek waar feest en nostalgie centraal zullen staan. Ik ben alvast heel benieuwd naar de winkel en de nieuwe producten! 🙂

Sint-Michielsstraat 3
Open van dinsdag t.e.m. vrrijdag van 8u30 tot 17u30, op zaterdag van 9u tot 18u en op zondag van 9u30 tot 14u30
Gesloten op maandag

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *