Expo: Lang leve de muziek!

Vanaf vandaag kan je in de Sint-Pietersabdij terecht voor een tentoonstelling over 60 jaar Nederlandstalige liedjes. Er komen meer dan 200 artiesten en groepen aan bod uit zowel België als Nederland. De expo is daarmee de grootste muziektentoonstelling ooit in Vlaanderen.

Na de expo ‘Lang leve de tv’ vijf jaar geleden slaan de VRT, Historische Huizen en Tijdsbeeld & Piece Montée opnieuw de handen in elkaar. De expo brengt het verhaal over hoe de Nederlandstalige populaire muziek de harten én de hitlijsten veroverd heeft. Een thematisch parcours leidt de bezoeker langs de mooiste liedjes, de meest memorabele televisiefragmenten en de wonderlijke verhalen van Belpopkenner Jan Delvaux. Er werden kosten noch moeite gespaard om van deze expo een groot evenement te maken. Vijf researchers onderzochten gedurende meer dan een jaar de collecties van artiesten, musea en private verzamelaars. Op die manier verzamelden ze heel wat unieke stukken van hoofdrolspelers uit alle periodes en over alle muziekgenres heen.

De populaire liedjesthema’s worden in ludieke decors uitgewerkt. Er staan bijvoorbeeld heel wat ‘jukeboxen’ waar je als bezoeker op een interactieve manier de tentoonstelling kan beleven. Ik ging gisteren al eens een kijkje nemen en vond het zeker de moeite waard. De tentoonstelling is heel uitgebreid, maar wordt op geen enkel moment saai. Alle genres en periodes komen aan bod, dus iedereen beleeft sowieso enkele momenten van herkenning. Bezoekers kunnen na de expo napraten in het voor de gelegenheid ontworpen muziekcafé. Net zoals voor ‘Lang leve de tv!’ worden er op zondagen en tijdens de vakantieperiodes randevenementen en meet & greets georganiseerd. De tentoonstelling loopt nog tot 9 juni 2019. Een ticket kost 14 euro per persoon, al zijn er uiteraard ook enkele kortingstarieven beschikbaar.

Sint-Pietersabdij, Sint-Pietersplein

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *