Gentse Winterfeesten

Vanaf 7 december wordt Gent opnieuw omgetoverd tot een echt winterparadijs. Vanaf die dag gaan de Gentse Winterfeesten namelijk weer van start! Wie kijkt er ook al zo uit naar de kerstperiode? ­čśë

Er zullen heel wat elementen van de vorige jaren aanwezig zijn, maar er werden toch ook enkele nieuwigheden bedacht. De kerstmarkt met meer dan 150 kerstkraampjes en de ijspiste onder de Stadshal zullen er uiteraard opnieuw zijn. Daarnaast vind je ook de Moose Bar waar verschillende dj’s en bands zullen te zien zijn. Ray, de serre van Klein Turkije, wordt voor de gelegenheid omgebouwd tot de Husky Bar. Ook het reuzenrad en ‘le Sapin Magique’ zullen weer van de partij zijn. In de Sint-Niklaaskerk vindt van 19 december tot en met 6 januari 2019 het land van W’ijs plaats. Een plek waar kinderen volop kunnen leren en spelen in kerstsfeer. Kinderen tussen 8 en 12 jaar kunnen zich hier ook wagen aan een escape room.

Op het Sint-Veerleplein zijn enkele nieuwigheden te vinden. Op dit plein kan je terecht voor wat authentieke kerstmagie. Er zullen namelijk een antieke paardenmolen en een carrouseltent uit 1926 op het plein te vinden zijn. In de tent kan je genieten van een drankje met charlestonmuziek op de achtergrond. In het Gravensteen keer je nog meer terug in de tijd, meer bepaald naar het jaar 880. Het is al voor de zesde keer dat het Gravensteen in het Winterwonderkasteel verandert tijdens de eindejaarsperiode, telkens met een ander thema. Wat mag je verwachten? Prachtig versierde kerstbomen, grote vredevuren, gezellige sfeerverlichting en een Vikingsfeer. Ik ben benieuwd!

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *