Lunchen in Korenlei Twee

Gisterenmiddag ben ik vrij onverwacht terechtgekomen in Korenlei Twee. Dit restaurant is gevestigd in een prachtig pand aan het water, uiteraard op de Korenlei 2. Het adres vervat in de naam, handig!

IMG_3141

Als je op het terras kunt eten krijg je een prachtig zicht op zowel de Korenlei als de Graslei. Er is buiten ook een verwarmde lounge voorzien met zetels en kleine lampjes, heel gezellig! Ook binnen is het aangenaam zitten door het mooie interieur enerzijds en het feit dat er verschillende kamers met veel hoeken en kanten zijn anderzijds. Ik vind het altijd leuk om ergens te eten waar je niet té dicht bij je restaurantbuur hoeft te zitten.

Collage_lunch

Het restaurant werkt iedere week met een ander weekmenu voor zo’n 22 à 23 euro. Normaal gezien houdt dit een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert in. De voorbije week kon je echter kiezen voor een extra gerechtje voor € 7,5 erbij. Deze lunch kwam dus op € 29,50. We startten met een amuse van het huis, dat was een soepje van butternut met garnalen. Daarna kregen we een ragout van kort gebakken Sint-Jacobsschelpen en Zeeuwse mosselen met groentenparels en een coulis van groene kruiden. Dan stond er gelakeerde kort gebakken foie gras met toast van wilde champignons en jus van zwarte truffel op het menu. Bij het derde gerecht had je de keuze tussen lamskroon en kabeljauwfilet. Normaal gezien kies ik dan altijd voor vis, maar nu heb ik toch voor de lamskroon gekozen. Verandering van spijs doet eten, of dat zeggen ze toch. De gebakken lamskroon was vergezeld van een crème van butternut, cèpes (eekhoorntjesbrood), tuinbonen, aardappelwafeltjes en een jus van rozemarijn. Als dessert kregen we nog een gepocheerde peer met een parfait en een gelei van peer.

Ik was eigenlijk aangenaam verrast door zowel de smaak als de presentatie van de gerechten. Ik vind het altijd leuk om verschillende gerechtjes te kunnen proeven in plaats van te kiezen voor één overvol bord. Na de lunch had ik zeker genoeg gegeten, maar ik ben niet met een overvolle maag naar buiten gegaan. Ik vond het allemaal heel lekker en de smaken pasten goed bij elkaar. Het enige minpuntje dat ik kan aanhalen is dat het soms wat te lang duurde tussen de verschillende gerechten.

Dit restaurant is trouwens één van de vijf restaurants waarmee Film Fest Gent samenwerkt. Dat evenement start dinsdag 13 oktober.

Korenlei Twee
Dinsdag t.e.m. zaterdag van 12u tot 14u30 en van 18u tot 22u30

Zondag van 12u tot 16u
Gesloten op zondagavond en maandag

2 Reacties

 1. pianomeisje@hotmail.com'
  Annick
  11 oktober 2015
  Antwoord

  Mmmm, ziet er lekker uit. Bedankt voor de tip. Ben er al veel voorbij gelopen, binnenkort misschien toch eens binnengaan!

 2. ann.taelman@telenet.be'
  Ann
  11 oktober 2015
  Antwoord

  Het was inderdaad heel lekker en gezellig. Zeker voor herhaling vatbaar. ☺

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *