Winterwinactie #8 Boekhandel Limerick

Vandaag laat ik de voorlaatste winterwinactie op jullie los. In samenwerking met boekhandel Limerick geef ik twee prijzen weg aan één winnaar. Deze zaak is een onafhankelijke boekhandel met een focus op kwaliteit en verdieping.

Foto buitenkant

Limerick heeft zowel een breed aanbod aan Nederlandstalige literatuur, als de beste literatuur uit de rest van de wereld te bieden. Kinderboeken, psychologie, filosofie, wetenschap, geschiedenis, … het zijn allemaal thema’s die ruim aan bod komen in de Gentse boekhandel. Steeds meer lezers gaan op zoek naar verdieping binnen hun eigen interessegebied. Limerick biedt daarom een eigenzinnige selectie boeken aan, gericht op kwaliteit en actualiteit. Boeken verdwijnen na enkele maanden niet uit de rekken, ze krijgen tijd om gevonden te worden.

Boek en boekenjas

Sinds september 2013 is de collectie schrijfmachines van Willem Frederik Hermans te vinden in Limerick. Je kan deze collectie vrij bezoeken tijdens de openingsuren. Hij wordt beschouwd als één van de belangrijkste Nederlandse schrijvers van de twintigste eeuw. Hermans verzamelde typmachines, maar na de sluiting van een museum in Tilburg in 2011 had zijn collectie geen onderdak meer. De Nederlandse Stichting Onterfd Goed ontfermde zich over de typmachines en schreef een wedstrijd uit waarbij ze literaire instellingen en musea vroeg om een bestemmingsplan.

De jury koos uiteindelijk voor het plan ‘De schrijfmachine mijmert gekkepraat’ van boekhandel Limerick door hun grote passie. De eigenaar van Limerick, Gert Brouns, schreef mee aan het boek ‘Nooit meer typen’. Dit boek brengt de mooiste exemplaren van Hermans’ collectie in beeld. Limerick ontwierp ook een gebreide boekenjas om je boeken te beschermen als je ze meeneemt. De jas is rekbaar en heeft vier stevige knopen zodat je gemakkelijk twee tot drie boeken in de jas kan steken. Hij wordt op maat gemaakt bij een Belgische breigoedfabrikant om de kwaliteit te garanderen. Mooi én handig!

WIN

Ik mag van boekhandel Limerick het boek ‘Nooit meer typen’ én een boekenjas weggeven. Wat moet je hiervoor doen?

1) de Facebookpagina van hannaverkent.gent liken
2) op mijn Facebookpost laten weten dat je wilt winnen!

Ik kies een winnaar op 28 december. De laatste winterwinactie komt op 29 december online!

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *