Bibberduik

Zondag 31 januari vindt de tiende editie van de Gentse bibberduik plaats in sport- en recreatiepark Blaarmeersen. De bibberduik start om half drie en iedereen vanaf acht jaar kan deelnemen.

Foto: © Stad Gent
Foto: © Stad Gent

Hoe ziet zo’n bibberduik eruit? Na een stevige opwarming lopen de sportievelingen bij het vertreksignaal het water in. In het water vindt iedereen een badeendje zodat je die als trofee kan meenemen naar huis. Er zijn ook kraampjes voorzien met hapjes en drankjes (ook voor de supporters!;)) Stad Gent gaf nog enkele tips mee voor degenen die zich aan het koude water zullen wagen: opwarming is zeker en vast noodzakelijk, een badmuts en oordoppen zijn geen overbodige luxe, op hard bevroren ondergrond zijn schoenen zeker aangenaam en bibberduiken lukt het best met een zwembroek of zwempak.

De voorbije jaren liet het weer het niet altijd toe om de bibberduik te laten doorgaan. Ook nu is het dus afwachten of het evenement zal kunnen plaatsvinden. Schepen Resul Tapmaz zal op 29 januari hierover de knoop doorhakken. Deelname aan de bibberbuik is gratis, maar je schrijft je best op voorhand in op de website van Stad Gent. Bij je inschrijving zal je moeten bevestigen dat je medisch geschikt bent om in het ijskoude water te duiken. Enkele dagen voor de bibberduik ontvang je dan een e-mail met alle extra informatie. Veel succes aan alle deelnemers! 🙂

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *