Pane & Vino

Toen we vorige week een Italiaans restaurant zochten, viel onze keuze op Pane & Vino. Deze trattoria en pizzeria is al sinds 2002 een vaste waarde in de Nederkouter. Toch was het er bij mij nog nooit van gekomen om hier te eten.

Buitenkant Pane & Vino
Foto: Pane & Vino

We hadden niet gereserveerd en toen we binnenkwamen vreesde ik dus meteen voor plaats. Niet helemaal terecht, want we konden aan de bar wachten tot er een tafeltje vrij was. Hoewel we iets langer hebben moeten wachten dan eerst gezegd werd, was het zeker niet onaangenaam om daar even te zitten. We waren trouwens de laatste die toegelaten werden aan de bar. Andere koppels die hun kans kwamen wagen, moesten hun zoektocht naar eten helaas verder zetten. Het restaurant zat afgeladen vol, maar verloor daarom niets van zijn gezelligheid. Met de typische geruite tafelkleedjes en de geur van de pizzaoven die je tegemoet komt bij het binnenkomen, heb je echt geen zin om weer naar buiten te gaan! šŸ™‚

Tagliatelle casa

Na een tijdje werd ons getoond waar we mochten plaatsnemen. We zaten in een hoekje, dus het was nogal een gedoe om er geraken door het feit dat de tafels allemaal heel dicht bij elkaar stonden. Toch hadden weĀ daar verder weinig last van eensĀ we op onze stoel zaten.Ā Ik koos de tagliatelle casa met bolognese, room, champignons en hesp (ā‚¬ 14) uit hun uitgebreide kaart. Hoewel het in het restaurant nog steeds heel druk was, werden we snel bediend en daar waren we na onze wachttijd aan de bar zeker niet verdrietig om! šŸ™‚

Mijn pasta was heel lekker van smaak en ook mijn vriend was tevreden over zijn keuze. We voelden ons bijna op reis in ItaliĆ«. šŸ˜‰Ā Toen we de rekening vroegen merkten we dat ons drankje aan de bar dubbel gerekend was. Ze hebben dit echterĀ direct rechtgezet toen we er hen op wezen, dus uiteindelijk geen enkel probleem.Ā Ik ben zeker van plan om dit adresje te onthoudenĀ als ik zin heb in een lekker Italiaans gerecht. De volgende keer wil ik misschien wel eens hun pizza proeven!


Nederkouter 9
Open van maandag t.e.m. zaterdagĀ 
Gesloten op zaterdagmiddag en zondag
Van 11u30 tot 14u30 en van 17u30 tot 22u30

2 Reacties

 1. jufels_gemeenteschoolzulte@hotmail.com'
  Els Willemyns
  9 maart 2016
  Antwoord

  leuke tip! We gaan die eens uitproberen…of zitten hier enkel jonge mensen? Zijn 50igers ook welkom?

  • 9 maart 2016
   Antwoord

   Nee hoor, ik heb daar alle leeftijden gezien! šŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *