Tentoonstelling ‘Oorlog in korte broek’

Gisteren bezocht ik de tentoonstelling ‘Oorlog in korte broek’ in de Sint-Pietersabdij. Zoals de naam zelf al zegt laat deze tentoonstelling de eerste wereldoorlog zien door kinderogen. Je kan er naar het verhaal luisteren van zeven kinderen uit zeven verschillende landen.

Banner

Deze kinderen schreven hun verhaal neer in dagboeken en brieven. Met de hulp van een audioguide kan je luisteren naar hoe de oorlog hun leefwereld heeft veranderd. Voor elk kind is er een stalen constructie gebouwd in de vorm van een stuk speelgoed die inspeelt op de getuigenis van het kind. Als je de staalstructuur binnentreedt, kom je dus letterlijk in de leefwereld van het kind terecht. Ik was aangenaam verrast door het idee van de gigantische speelgoedconstructies. Het is niet alleen aantrekkelijk vormgegeven, maar hierdoor voel je natuurlijk ook goed het schrille contrast van de leefwereld van het kind met de dramatische sfeer van de oorlog. Het zijn stuk voor stuk ingrijpende verhalen die toch weer even een andere kijk op de oorlog geven. Als je ook benieuwd bent geworden om eens een kijkje te gaan nemen kan dat nog tot 2 april 2017. Een ticket aan het normaal tarief kost tien euro.

Collage museum


Sint-Pietersplein 9
Van dinsdag t.e.m. zondag van 10u tot 18u, gesloten op maandag

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *