The Box

Gent is opnieuw een initiatief rijker. Gisteren opende namelijk het plug & play handelspand ‘The Box’ in de Dampoortstraat. Dat concept is er speciaal voor alle starters en creatieve ondernemers die tijdelijk een winkel- of horecaconcept willen uitproberen.

box-logo-high-res

Op die manier kunnen beginnende ondernemers een pand huren zonder dat ze meteen de opstartkosten moeten betalen van een traditionele zaak. Als de zaak toch niet meteen een succes is, hoeft dat dan nog niet per se een ramp te zijn. In het winkelpand zijn de voorzieningen, verzekeringen en vergunningen al in orde. Er is zelfs een set modulaire meubels aanwezig, zodat je snel en vlot de winkel naar je eigen stijl kan inrichten. Er is ook een basiskeuken aanwezig zodat een horeca-initiatief ook geen probleem hoeft te zijn, of voor als de ondernemer graag een receptie wilt organiseren om zijn zaak te openen.

De Dampoortstraat had de laatste jaren te maken met veel leegstand. Door de komst van enkele nieuwe handelszaken en de blijvende inspanningen van de bestaande handelaars hoopt de stad te zorgen voor een heropleving. Het project krijgt ook ondersteuning van SYNTRA. Zij helpen de droom van de ondernemers mee waar te maken door schilders, elektriciens en schrijnwerkers in opleiding aan te bieden zodat zij hun vaardigheden in praktijk kunnen brengen. De eerste ondernemer die in het pand vertoeft is het kinderkledingmerk Mundo Melocotón. Zij blijven in The Box tot 11 maart 2017, daarna is het de beurt aan andere ondernemers.

Dampoortstraat 47

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *