ENTR

Ik ging gisteren gaan eten bij ENTR, het restaurant dat deel is van het multicultureel ontmoetingscentrum De Centrale. Het vroegere leescafé en wereldrestaurant van De Centrale werden getransformeerd tot dit nieuwe concept.

ENTR

Bij ENTR kan je zowel terecht voor een volwaardige maaltijd als voor een aperitief met tapas en mezze. In de menu’s wordt zeker ook rekening gehouden met de diversiteit van onze samenleving. Naast vegetarische gerechten is er ook een uitgebreid halal-assortiment en er is zeker ook plaats voor andere culinaire wensen. Toen we binnenkwamen viel de uitstraling van het pand meteen op. Het is een grote ruimte die onderverdeeld is door middel van containers. Architect Jan Dekeyzer gebruikte verschillende containerschepen als verwijzing naar de Middellandse Zee. De inrichting met houten tafels en stoelen is heel sober, maar ondanks de grote ruimte vind ik het wel nog vrij gezellig ingericht. Het kon naar mijn mening nog iets gezelliger en knusser, maar het viel zeker goed mee. Wat ik wel heel leuk vind aan het restaurant is dat ze met een open keuken werken. Op die manier zie je de koks van verschillende nationaliteiten aan het werk, wat meteen wel een leuke sfeer creëert. Ook voor hen is het volgens mij op die manier veel leuker werken dan in een afgesloten keuken. 🙂

Collage ENTROm te starten kozen we voor een klein tapasbord (€ 12). Het bord was heel goed gevuld en er waren veel verschillende smaken aanwezig. Hummus, guacamole, bruschetta, olijven, quiche, zalm, nachos en ga zo maar door. Dit bord is mij dan ook heel goed bevallen. Als hoofdgerecht kozen we voor de ENTR-burger met frietjes (€ 11). De portie van het hoofdgerecht was zeker in orde, want na het tapasbordje kregen we niet alles op. De burger was samengesteld uit een lekker en vrij gezond broodje, een mooi stuk vlees, groentjes en een lekker sausje. De frietjes waren goed gebakken en lagen rijkelijk op het bord. We moesten heel lang wachten tot we ons dessert konden bestellen – het restaurant zat op dat moment wel helemaal vol – maar dat vonden we niet zo erg aangezien we net zoveel gegeten hadden. 😉

We gingen allebei voor de tiramisu (€ 6). Volgens de mevrouw die ons bediende was het dessert gemaakt met Roomer in plaats van met Amaretto voor een zachtere smaak. Zelf zou ik dat niet echt gemerkt hebben, maar het is natuurlijk altijd leuk als ze voor een streekproduct kiezen in de keuken! De tiramisu was op zich niet echt speciaal, maar het heeft mij wel gesmaakt. Zoals je zelf misschien al gedacht hebt is het bij ENTR inderdaad vrij goedkoop om te eten. Je zal niet snel andere restaurants vinden waar je voor elf euro een hoofdgerecht kan vinden in zo’n grote portie. Ook het tapasbord valt goed mee aangezien je de prijs in principe kan delen door twee. Al bij al heeft het ons dus zeker gesmaakt, maar ik vind het niet echt het type restaurant om nog eens zo lang te tafelen. De houten stoelen en smalle tafeltjes worden na een tijdje toch wat minder comfortabel. Ik zou wel graag nog eens teruggaan om te aperitieven en het groot tapasbord uit te proberen! 🙂


Ham 147
Open van dinsdag t.e.m. zaterdag van 11u tot 0u, gesloten op zondag en maandag

2 Reacties

 1. klaasramakers@gmail.com'
  klaas
  22 februari 2017
  Antwoord

  Wel zot, een resto dat onderverdeeld is door middel van containerschepen. Straf

  • 22 februari 2017
   Antwoord

   Het is inderdaad een origineel idee! En de uitdaging is dan ook om het nog wat gezellig te houden. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *