IMBY

IMBY is een nieuw platform ontwikkeld door vier Gentenaars uit de creatieve sector: Miguel, Stef, Gil en Marieke. In samenwerking met Copacobana festival hebben ze dit idee uitgedacht om mensen die in de buurt van festivals wonen samen te brengen met festivalgangers zonder slaapplaats.

17523388_613150342223246_5293085708966210900_n

Met IMBY krijg je de kans om lokale festivals te beleven op je eigen manier. Op de website kan je zowel een kampeerplek aanbieden als een kampeerplek boeken. De vier Gentenaars startten dit project op aangezien er veel festivals met overlast kampen, er vaak chauffeurs onder invloed rijden en er ook regelmatig problemen zijn met het openbaar vervoer. Hun platform zou dus dé oplossing moeten zijn voor festivals en evenementen die geen camping of parking voorzien hebben voor de festivalgangers. Naast deze praktische oplossingen wil IMBY ook een aangename community oprichten die het kamperen nieuw leven inblaast.

Het initiatief is wat gelijkaardig aan het fenomeen van het couchsurfen, maar alles gebeurt dan uiteraard wel in de tuin. Je zal voor het eerst gebruik kunnen maken van deze dienst op het Copacobana Festival in Sint-Amandsberg vanaf 30 juni. Vanaf een maand op voorhand zal je een profiel kunnen aanmaken. Vanaf nu kan je je ook al preregistreren zodat je als eerste definitief kan inschrijven en ook mee zal kunnen beslissen welke richting het platform zal uitgaan. Het lijkt mij wel echt een leuk initiatief aangezien je zo vlak naast het festival kan slapen en je leert er ondertussen ook nog leuke mensen mee kennen! En als je je tuin aanbiedt als kampeerplaats kan je er dus nog een centje mee bij verdienen ook! 🙂17545460_613151455556468_1802116930161564313_o

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *