SAN Gent

Voor de derde bistro van SAN koos tweesterrenchef Sang-Hoon Degeimbre voor Gent. Dat deed hij zeer bewust. Volgens hem zijn er nergens meer vegetariërs dan in Gent en hun kaart staat dan ook vol vegetarische gerechten. Ik ging vorige week lunchen in deze nieuwe bistro!

De San-bistro’s zijn in feite ‘lepelrestaurants’. Op dat idee kwam de chef zelf tijdens een lunchvergadering. Hij vond het niet praktisch om te eten als je ondertussen ook nog een balpen moet vasthouden en dus kreeg hij het idee om gerechten te creëren waarvoor je enkel een lepel nodig hebt. Voor de recepten blijft Sang-Hoon Degeimbre trouw aan de stijl van zijn sterrenzaak L’Air du Temps in Eghezée in Namen, een Franse keuken met invloeden uit Azië. De kaart lijkt dus sterk op die van de Brusselse restaurants, maar hier en daar zijn er wel enkele Gentse accenten te vinden. Zoals gezegd zijn ook de vegetarische gerechten ontzettend belangrijk. Die zullen in Gent nog meer op de voorgrond treden dan in Brussel. Sang-Hoon Degeimbre zal niet zelf koken in Gent, dat laat hij over aan Joel Rammelsberg die al eerder in zijn restaurants kookte.

Concreet krijg je op tafel dus enkel een kom en een lepel en kan je uit een reeks unieke gerechten kiezen. Er zijn twee menuformules. De lunch kost 28 euro en bestaat uit een voorgerecht, hoofdgerecht en een dessert met enkele side dishes die typisch zijn voor SAN. Het menu ‘degustatie’ kost 55 euro en bestaat uit vier kommen. Elke kom is een ode aan een andere wereldstad. Bij het binnenkomen van het restaurant merkte ik meteen de mooie, open inrichting met natuurlijke elementen op. Er is echt aan elk detail gedacht en je ziet dan ook meteen dat dit restaurant een duidelijke visie heeft. Elk kommetje was met grote zorg bereid en er was telkens goed nagedacht over de compositie en de smaken. Het hoofdgerecht bestond uit vier verschillende kommen en ten slotte werden we nog verwend met een lekker dessert. Dit restaurant is sowieso een goede keuze als je graag nieuwe dingen proeft en verschillende smaken lust!

Brabantdam 50

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *