Pycke Zot

Dit weekend ging ik eten in Pycke Zot, het restaurant van de tweelingzussen Johanna en Yassin Pycke. Ze omschrijven hun kaart als simpel en duidelijk. De bedoeling is dus om er normaal, vers en lekker te kunnen eten.

De zussen serveren altijd vers bereide Belgische gerechten, met keuze uit twee vegetarische gerechten, twee vleesgerechten en één visgerecht. Deze gerechten wisselen telkens om de twee à drie weken. Rode draad doorheen hun gerechten? Hun verse kroketjes! Over de middag is het mogelijk om te lunchen in Pycke Zot, vanaf de vooravond kan je er aperitieven. Het was meteen leuk binnenkomen, want het restaurant is supergezellig ingericht en de zussen zijn heel vriendelijk. Wat er mij op het menu meteen in het oog sprong was de rundsstoverij met appelmoes en kroketjes. Hier moest ik dan ook niet lang over twijfelen! 🙂

Het eten was zoals ze zelf aangaven vrij eenvoudig gepresenteerd, maar het was wel heel lekker. De kroketjes waren heel vers en smaakvol, de appelmoes had een zure toets en dit paste perfect bij het lekkere stoofvlees. Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat de keuze op het menu vrij beperkt is. Ik vermoed dat niet iedereen hierdoor steeds zijn ideale keuze zal vinden. Gelukkig kan je wel steeds het menu van het moment terugvinden op hun Facebookpagina, waardoor je op voorhand kan beslissen. Mij zullen ze hier sowieso regelmatig terug zien! 🙂


Sint-Salvatorstraat 129
Open van maandag t.e.m. vrijdag van 11u30 tot 15u en van 17u30 tot …
Zaterdag open van 17u30
Woensdag en zondag gesloten

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *