Ganzerik

Vorig weekend gingen we eten in Ganzerik, een eetcafé net buiten het centrum van Gent. Deze zaak werd opgericht door de mannen van de cocktailbar Jigger’s, namelijk Olivier Jacobs en Ben Bruyneel.

Aangezien we redelijk laat beslisten dat we graag iets wilden gaan eten, was het wel handig dat je in Ganzerik niet moet of zelfs kan reserveren. Op het terras zat het goed vol, maar aangezien het toch al sterk begon af te koelen, kozen we toch om binnen te eten. Binnen zat er haast niemand, dus dat nam natuurlijk wel een stuk van de gezelligheid weg. Dat lieten we niet aan ons hart komen, want we hadden enorm veel zin in hetgeen wat we besteld hadden, de pulled pork burger (€ 16). Na eventjes wachten kregen we ons bord voorgeschoteld. De pulled pork burger was vergezeld van coleslaw van rode kool, zoetzure mosterdzaad met koriander en chili en potato wedges met dragonmayonaise. Ik vond dat de smaken goed bij elkaar pasten, maar voor mij waren ze net iets te uitgesproken waardoor ik naar het einde toe wat minder enthousiast werd. Hoe dan ook, proefde ik wel dat de kok weet waarmee hij bezig is en ben ik ook heel benieuwd geworden naar zijn andere gerechten. Ik kijk er ook naar uit om hier eens te komen eten op een knusse herfstavond, ik heb het gevoel dat dit eetcafé dan op zijn gezelligst is. 🙂


Druifstraat 29
Open van woensdag t.e.m. donderdag van 17u tot 0u, op vrijdag van 17u tot 1u, op zaterdag van 11u tot 1u en op zondag van 11u tot 23u

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *