Shuttle Park&Ride Weba/Decathlon

Op 4 juli vervoerde de shuttle tussen de Park&Ride van Weba/Decathlon de 100 000ste gebruiker naar het centrum van Gent. Op slechts veertien maanden tijd heeft het busje zijn reputatie als snelle Ć©n gratis verbinding naar de stad dus meer dan verdiend!

Er zijn nog steeds mensen die niet op de hoogte zijn van het bestaan van dit busje, dus het leek mij wel goed om dit initiatief nog even in de verf te zetten. Zeker met de Gentse Feesten in aantocht! De gedeelde parking van de winkels Weba en Decathlon op de Vliegtuiglaan bevindt zich op een ideale locatie om met de auto naartoe te rijden en er zijn zo’n 200 gratis park-and-rideplaatsen aanwezig. De shuttle rijdt via een vaste route langs Dampoort naar Sint-Jacobs. Het busje rijdt om de tien minuten in de spits, afhankelijk van de verkeersdrukte uiteraard. Dat helpt om de druk op de stadsring te verminderen en houdt heel wat auto’s uit de binnenstad weg. Tijdens de week rijdt de shuttle van 7 tot 19 uur, op vrijdag en zaterdag is dat tot 23 uur. Tijdens de Gentse Feesten rijdt de shuttle elke dag van 7 uur ‘s morgens tot 4 uur ‘s nachts. Een ideaal moment om het busje eens uit te proberen en veilig en gratis naar het centrum te komen! šŸ™‚

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *