VANIER

VANIER is een gloednieuw webplatform van enkele jonge ondernemers waarop restaurants, winkeliers en grootkeukens uit Gent rechtstreeks bij Oost-Vlaamse boeren en lokale producenten kunnen aankopen.

VANIER is dus met andere woorden een online marktplaats waar handelaars lokale voedingsproducten kunnen aankopen. Rechtstreeks van bij boeren en andere voedingsproducenten uit Gent en omstreken. VANIER kiest niet enkel voor lokale, maar ook voor seizoensgebonden producten. Zonder veel verpakkingsafval en aan een eerlijke prijs. VANIER is hiermee het eerste korteketenplatform dat horeca, grootkeukens, winkeliers én lokale landbouwers direct met elkaar in contact brengt.

Producenten bepalen zelf hun prijzen, hun productiemethoden en hun aanbod, maar worden door het platform ondersteund om hierover open te communiceren en om duurzame keuzes te maken. Bij VANIER nemen producenten en afnemers samen beslissingen. In de coöperatie heeft iedereen 1 stem, ook particulieren zijn welkom. Door deze manier van werken krijgen boeren een faire prijs en weet de klant exact bij wie hij zijn aankoop doet. Er worden ook regelmatig events en workshops georganiseerd, zodat afnemers en aanbieders elkaar kunnen ontmoeten.

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *