Poule & Poulette

Ik ging onlangs eten bij Poule & Poulette op de Korenmarkt. Hét ingrediënt dat hier in de schijnwerpers staat? Kip uiteraard! De missie van dit restaurant is dat je weet wat je eet, van boerderij tot bord. 

De kippen braden maar liefst anderhalf uur op ambachtelijke wijze aan hun eigen ontwikkelde rotisserie en dit op lage temperatuur. Hierdoor zouden ze de lekkerste gebraden kippen verkrijgen. Bij het binnenkomen viel mij meteen de leuke sfeer op. Gezellig druk, het ruikt er heerlijk naar gebraden kip en er is heel vriendelijk personeel aanwezig. We hadden geluk, want we konden plaatsnemen aan het hoogste tafeltje van het restaurant. Je eet er als het ware als een kip op stok. Dit idee en de uitwerking ervan vind ik zeker een grote meerwaarde voor het restaurant. 

Als aperitiefhapje kozen we voor de chicken nuggets. Uiteraard proefden we die ook al eens in een of ander fastfoodrestaurant, maar dit was toch van een heel ander niveau. Mooi krokant, kwaliteitsvolle kip en een lekker sausje erbij. De prijs van 6,50 euro voor 5 stuks werd er hierdoor toch een beetje zachter door. Als hoofdgerecht koos ik voor de halve kip ‘tout feu tout flamme’, gelakt en geflambeerd aan tafel. Ik had er hoge verwachtingen van en ze werden meer dan ingelost. De saus die over de kip  lag was echt ontzettend lekker. Dat de kip aan tafel geflambeerd wordt is natuurlijk ook een leuke extra. Daarnaast kan je uit heel wat verschillende bijgerechten kiezen, waardoor er sowieso iets tussen zit naar jouw zin. Voor mij was Poule & Poulette dus een grote meevaller, mij zien ze hier sowieso terug!

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *