The Manufactory

Vorige vrijdag opende The Manufactory in de Onderstraat. Dit nieuw concept rond Belgische makelij is een bar en winkel in één. In de record bar ligt de focus op muziek, terwijl de maker store Belgische designers in de kijker plaatst.

De drie jonge Gentse starters Joke, Evelien en Quinten maken met dit initiatief hun droom waar. The Manufactory combineert hun interesses voor een gezellige sfeer en kwalitatieve producten met hun passie voor muziek en design. In de maker store wordt opkomend talent uitgelicht. Het wordt meteen duidelijk dat Belgische makelij op een hoog niveau meespeelt. In de record bar wordt er eveneens design voorgesteld. In opdracht van The Manufactory ontwierp Nikita Verhelst alle barmeubels. In de record booth wordt aandacht geschonken aan de muziekbeleving. Naast het beluisteren van Belgische vinyl met een hapje en een drankje, organiseert The Manufactory ook telkens op vrijdag een muzikaal evenement. 

The Manufactory bereidt zich ook voor om vanaf het voorjaar eigen ateliers te openen. In het historisch pand in de Onderstraat huisde vroeger namelijk een garen- en knopenfabriek. Deze worden stilaan omgevormd om de productie opnieuw te introduceren. Makers zullen hier dan een plek vinden om te produceren, te verkopen en zich te laten inspireren. In The Manufactory kan je genieten van een ontbijt, lunch en aperitief in een inspirerende omgeving van muziek en design. Ze zijn ook elke zondag open, ideaal voor je kerstinkopen!


Onderstraat 21
Open van maandag t.e.m. zondag van 10u tot 20u, op vrijdag tot 22u. 
Gesloten op dinsdag

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *