Fitchen

Vorige week ging ik lunchen in Fitchen, een restaurant dat zich focust op gezonde voeding. Ze serveren wraps en gezonde bowls met ingrediënten die laag zijn in suiker en verzadigde vetten. 

Er zijn momenteel reeds twee vestigingen in Gent. Deze maand gaat er zelfs een derde open op de Korenmarkt. Wij bezochten Fitchen in de Vlaanderenstraat. Daar zat voorheen onder andere een pop-up van Lidl. Al van toen was het mij opgevallen dat dit een heel mooi en ruim pand is. Er zat helaas niet veel volk op het moment dat wij er waren, het was dan ook al wat later op de middag. Wat dan weer wel positief was, is dat we hierdoor meteen konden bestellen. Het meisje dat er werkte gooide de ingrediënten bijeen alsof er een rij van duizend mensen achter ons stond, dat was nu ook niet meteen nodig. Ze reageerde op een bepaald moment zelfs een tikkeltje onbeleefd. We lieten het niet aan ons hart komen en zochten een mooi plekje uit bij het raam.

We kozen allebei voor de ‘winter special’, namelijk de Fitalian. De porties zijn in drie verschillende groottes te verkrijgen. De small is goed voor zo’n 400 kcal, de medium telt 600 kcal en met een large heb je zo’n 800 kcal binnen. Perfect voor als je je maaltijden bijhoudt dus. Een portie bestaat uit 25% proteïne, 50% koolhydraten en 25% onverzadigde vetten. De Fitalian is een warm gerecht en bestond uit rundsvlees, volkoren pasta, tomatensaus met groenten, babyspinazie en gruyèrekaas. Ik vond het gerecht verrassend lekker. Het rundsvlees was heel mals, de saus heel smaakvol en de babyspinazie een lekkere aanvulling. Op die manier heb je niet door dat je eigenlijk helemaal niet veel pasta hebt gegeten. Wanneer de vestiging aan de Korenmarkt opent, ga ik zeker terug om de andere gerechten te testen!

Vlaanderenstraat 129
Open van maandag t.e.m. zondag van 11u tot 22u

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *