Taco Santo

Vorige vrijdag gingen we eten in Taco Santo, een taquería in de Gebroeders Vandeveldestraat die sinds midden vorig jaar geopend is. Jesica Avalos Contreras startte dit restaurant om wat meer voeling met haar roots te krijgen in België. 

Toen we binnenkwamen werden we meteen verwelkomd door de vriendelijke Jesica. De rest van de avond werden we echter bediend door een even vriendelijke man met – hoe kan het ook anders – Mexicaanse roots. De zaak straalde meteen een heel warm en exotisch gevoel uit door het kleurgebruik en de decoratie. Perfect om je eventjes een avond in Mexico te wanen dus! Om verder in de sfeer te komen, bestelden we de huisgemaakte tortillachips met verse guacamole. Je proefde zeker dat alles vers én met kennis van zaken gemaakt was. De guacamole was alleszins de beste die ik al gegeten heb. Na een blik op het menu merkten we dat we ofwel voor de kleine honger (10,50 euro) of voor de grote honger (17,50 euro) konden kiezen.

Bij de kleine honger mag je drie taco’s kiezen, bij de uitgebreide variant zijn het er vijf. Ik koos voor de kleine honger en ging voor de ​Taco El Pastor, Taco De Res en één van de tacos van de week. Deze laatste was met kip, de Taco De Res met gegrild rundsvlees en de Taco Al Pastor met gebakken gemarineerd varkensvlees en ananas. Deze taco is meteen ook de specialiteit van Taco Santo en ik vond deze ook de beste van de drie. De andere twee mochten er uiteraard ook zeker zijn. Nadien kozen we nog voor een dessert, namelijk de zoete nachos. Het dessert bestond uit nachos, ananas en een lichte kokosmousse om de nachos in te doppen. Ook het dessert was heel lekker, maar ik was minder fan van het feit dat de ananas in drank gemarineerd was. Ik ben alleszins heel benieuwd om de andere tacos ook eens uit te proberen!


Gebroeders Vandeveldestraat 3
Open van woensdag t.e.m. zaterdag van 17u30 tot 22u
Elke zondag Mexicaanse brunch van 11u tot 15u

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *