PUP – Plezante & Uitzonderlijke Planten

Tijdens het eerste weekend van april vindt de pop-up PUP (Plezante & Uitzonderlijke Planten) plaats in Dok Noord. Daar ben ik echt heel enthousiast over, dus dat wilde ik meteen met jullie delen! šŸ™‚

Je kan de pop-up bezoeken op 5, 6 en 7 april telkens van 10 uur tot 19 uur. PUP is een initiatief dat in het leven geroepen werd om de Belgische sierteelt wat meer in de kijker te zetten en om meer informatie te geven over de voordelen van groene planten in huis. Dat kan gaan van de luchtkwaliteit tot de invloed op het humeur en ecodesign. Met de juiste kamerplanten kan je de luchtkwaliteit enorm verbeteren en hoef je dus niet meer naar de bergen of de zee te gaan om zuivere lucht te inhaleren. Benzeen (een stof uit lijm en verf), formaldehyde (te vinden in schoonmaakmiddelen, toiletpapier en cosmetica) en CO2 zijn nog maar enkele van de stoffen die gemakkelijk te zuiveren zijn met kamerplanten. Daarnaast zijn planten natuurlijk gewoon ook heel mooi in je interieur. Weet je niet goed welke planten in jouw huis zouden passen? De mensen van PUP informeren je graag tijdens dit weekend! Het merendeel van het plantenaanbod wordt geselecteerd bij Belgische kwekers, want Oost-Vlaanderen is de bakermat van de Belgische sierteelt. In deze provincie alleen al zijn er 250 hectare serres te vinden. Dat komt neer op zo’n 369 voetbalvelden.

ā€‹

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *